Sivut

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Resepti: Valkosuklaa-salmiakkimuffinssit

Moni salmiakin ystävä varmasti tietääkin, että salmiakin ja valkosuklaan yhdistelmä on aivan taivaallinen. Nämä valkosuklaa-salmiakkimuffinssit taitavat oikeastaan olla minulla sellainen bravuuri, jonka reseptin haluaisin jakaa nyt teidänkin kanssanne!


Valkosuklaa-salmiakkimuffinssit, noin 12 kpl
isoja muffinssivuokia
100 g leivontamargariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl jauhoja (vehnäjauho tai gluteeniton käyvät molemmat, tällä kertaa tein gluteenittomia)
1 dl kookosrouhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 levy valkosuklaata, esim. Panda
salmiakkijauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Jaa taikina muffinssivuokiin. Itse käytin ohuita paperisia muffinssivuokia ja niiden tukena metallista muffinssivuokaa. Älä täytä vuokia liian täyteen (kuten itse tällä kertaa tein), koska vähän matalampi muffinssi on helpompi kuorruttaa. Paista 200 °C noin 20 min uunin keskitasolla.

Sulata uunilämpimien muffinssien päälle suklaata laittamalla pari palaa suklaata jokaisen muffinssin päälle. Kun suklaa alkaa sulaa, niin voit varovasti pyrkiä levittämään suklaata tasaisesti muffinssille esim. lusikalla. Hunnuta muffinssit lopuksi salmiakkijauheella. Käytin näissä Namituvan Pöyröö puluveria joka on ihan huikean makuista, mutta voit käyttää mitä vain salmiakkijauhetta mistä tykkäät. Laita muffinssit hunnutuksen jälkeen jääkaappiin, jotta suklaa saa jähmettyä.


Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

Translation:
If you happend to like salty licorice you must try these white chocolate salty licorice powder muffins! The base is actually normal cocoa dough with one deciliter of coconut crush. The topping is made of white chocolate and salty licorice powder. So yummy!

2 kommenttia:

  1. On varmaan tosi hyviä, kaikki salmiakkiset ja lakritsaiset leivonnaiset on parhaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nämä on kyllä ihan huippuja! Olen testannut leivonnassa myös Haganolia nestemäisenä, mutta tuli aina jotenkin jopa liian vahvaa omaan makuun vaikka olenkin ihan hulluna salmiakkiin :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥