Sivut

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Talven loppuneet + uudet kosmetiikat

Muistattehan uudenvuodenlupaukseni, josta kirjoitin tammikuussa? Otetaanpa katsaus menneeseen talveen ja siihen, miten ylimääräisen kosmetiikan ostolakko sen osalta meni! Homman nimi on siis se, että yritän olla ostamatta uutta kosmetiikkaa ennen syksyn I love me -messuja. Ainoa poikkeus on se, että ostan uuden jos tuote loppuu, eikä jemmassa ole enää vastaavaan käyttöön sopivaa.


LOPPUNEET

Esse deep moisturiser 2 ml testeri
Tuoksu oli voimakkaan yrttinen ja tuote oli sävyltään tummaa beigeä. Sävy vaikutti onneksi katoavan pikkuhiljaa tuotteen imeytyessä. Jätti iholle mukavan tunteen ja menisi ehkä yövoiteena, mutta kokonaisuus oli niin ufo etten ostaisi.

Lavera Anti-agening moisturising cream 1 ml testeriKivan tuntuinen tuote, joka sopisi hoitavuutensa puolesta minulle yövoiteeksi. Meikin alla luultavasti lähtisi rullaamaan.

Lavera Re-energizing sleeping cream 1 ml testeri
Tämä puuttuu kuvasta, koska unohdin pakkauksen yökyläillessä vanhemmilleni. Tuote oli yövoiteeksi aika kiva. Imeytyminen kesti melko pitkään ja sen jälkeen iho tuntuikin todella mukavalta.

Yves Rocher eye liner 2,5 ml
Kärsin tämän eye linerin kanssa kolmisen viikkoa, kunnes laitoin lähes täyden pakkauksen roskiin meneviin. Meikki alkoi näyttää muutamassa tunnissa suttuiselta, kun eye liner tarttui ylemmäs luomelle. Käytän juuri sen takia eye linereitä silmämeikkikynän sijaan ettei näin kävisi. Yves Rocherista olen muuten tykännyt, joten tämä oli pettymys.

Lumene kosteuttava päivävoide kaikille ihotyypeille 50 ml
Ensimmäinen tuubi tätä loppui. Tykästyin kovasti ja toimii hyvin meikin alla.

The Body Shop peppermint intensive foot rescue 100 ml
Toimi hyvin pohjia myöten, vaikka olikin riittoisuutensa takia aika pitkään korkattuna. Ei moitittavaa! Seuraavaksi lähtee käyttöön varastoista Yves Rocherin jalkavoide, joka tuoksuu laventelilta. Laventelihan on yksi suosikkituoksuistani tällä hetkellä.

The Body Shop Strawberry perfume oil  15 ml
Sain tämän 17 tai 18v. lahjaksi äitiltä. Öljy tuoksui silloin niin ihanalta, että käytin sitä todella harkiten. Vuosien saatossa tuoksu kuitenkin muuttui makeammaksi ja tunnistettavissa ollut mansikan tuoksu katosi. Käytin tätä silti ahkerasti saadakseni tuotteen loppumaan. Luovutin kuitenkin nyt, kun pullossa on jäljellä enää ällömakeat pohjat. Tässäpä taas oiva muistutus siitä, ettei ihania juttuja saa säästellä liikaa. Käytetään siis reippaasti niitä kauniita vaatteita, meikkejä ja astioita, jotka meitä ilahduttavat juuri nyt!

Lavera Basis sensitiv bodylotion 10 ml
Helmikuun lopun pakkasten aikaan hemmottelin kroppaa ja läträsin tämän kaiken kerralla iholle. Imeytymiseen meni noin 10 minuuttia ja sen jälkeen iho tuntui pitkään ihanan samettiselta!


UUDET

Olin kuvitellut, ettei uusia tuotteita alkuun joudu hankkimaan vaan varastoilla pärjäisi. Pari pakkohankintaa kuitenkin oli. Lisäksi minulla kävi loistava tuuri ihanan Sallan Kengissä -blogin arvonnassa, josta voitin valtavan tuotepaketin Madaraa! Minulla ei varmaan koskaan ole ollut niin paljon uutta kosmetiikkaa kerralla.

Saldo helmikuun lopussa: 126 - 8 + 13 - 1 = 130 tuotetta. Madaran tuotepaketti sekoitti kuvioita ja tuotteiden määrä jopa kasvoi, hups! Ihanaa kuitenkin päästä kokeilemaan itselle uutta luonnonkosmetiikkasarjaa! Uskon että kevään aikana saan tuotteita loppumaan niin, että päästään lähtöluvun alle. Pitäisiköhän siivota tilastoja ja ottaa testerit tehokäyttöön? Niitä kertyy helposti liikaa. Kuvittelen ottavani testereitä mukaan reissuille, mutta mieluummin matkakassiin tulee varmoja luottotuotteita.

Lopuksi vielä tahtoisin vinkata teille kansalaisaloitteesta mikromuovien käytön kieltämiseksi kosmetiikassa. Mikromuoveja olen viime aikoina miettinyt paljon. Niitä on melkein mahdoton tavallisen tallaajan tunnistaa INCI-listoista ja esimerkiksi CosmEthics antaa muovivaroitukset myös liukoisista muoveista. Kansalaisaloitteen voi käydä allekirjoittamassa täällä.



Translation:
Do you still remember my resolution for this year? Now it is time to check how winter went when I was trying to avoid buying excessive cosmetic. So the point is that I don't buy any cosmetic product unless I really need them and have used my supply out.

Actually I did not buy that much but still the amount of cosmetics increased. How? I bought only a moisturizing cream that ran out and new eye liner to replace one that made too much mess. I got Lumene matte nail polish from my mom (she was throwing it away because she was not using it). I also got big news that I had won a blog raffle in Sallan Kengissä blog and the prize of it was a huge package of Madara, yay! One of the Madara products I gave to my mom. And finally I got a couple of Lumene testers that were attached in Stockmann commercial.

Amount of cosmetics in the end of February: 126 - 8 + 13 - 1 = 130.

6 kommenttia:

  1. Ei hemmetti, en ois koskaan uskonut et vois olla niin surkea Yves Rocherin lineri! Mä ainakin tykkäsin sikana niiden meikkikynästä ja muusta t-alue tavarasta sekä huulikiilloista! Noi lumenen pienet putkilot on kunnon luottolinereita, aina ku koittais ostaa jotain muuta testiin niin ei mikään enää kelpaa niikun noi :D Mä en ole viitsinyt testereitä oman blogin puolella esitellä, koska niitä tulee saatua ihan sikana ja tavaraa on kulunut melko paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yleensä tykännyt Yves Rocherin tuotteista, ne on joko olleet ihan hyviä tai tosi mieluisia! Siksi tuo liner oli aika pettymys. En keksinyt sille mitään vaihtoehtoistakaan käyttöä millään! :/ Jos normikokoisia tuotteita tyhjenee hyvään tahtiin niin sitten testerien tuotearviot on ehkä vähän turhaa. Osassa blogeista niitä näkee ja osassa ei.

      Poista
  2. Tuo on kyllä niin totta, että turha säästellä ja pantata kivoja juttuja. Elämästä pitää nauttia :)

    Melkoinen määrä tuotteita! Toisaalta enpäs ole itse pitänyt kirjaa omistani, voi olla että niitäkin olisi yllättävän paljon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, juuri näin! :)

      Minäkin yllätyin kovasti, että tuotteiden kokonaismäärä on noin iso! Mukaan on tosiaan täysikokoisten tuotteiden lisäksi testerit ja matkakoot. Erilaiset tuoksuvat asiat, kuten hajuvedet ja kylpytuotteet on mun heikkous. Muita juttuja ostan mielestäni hyvinkin kohtuullisesti. Saatat siis yllättyä itsekin, jos lasket omat varastot läpi! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥